HOME » Despre noi » Bine ați venit!

Bine ați venit!

Hidrotehnica s-a dezvoltat inca de acum 4000 - 5000 de ani in Asia Mica, India, Egipt si China prin amenajarile de baraje, apeducte, diguri de protectie impotriva revarsarii apelor mari, bai publice, canalizari etc. Mai tarziu, domeniul cunoaste o dezvoltare deosebita in Grecia si in Roma antica. Secolele urmatoare aduc noi dezvoltari teoretice si aplicative ale acestui domeniu, diversificand metodele si tehnicile de studiu, de calcul si de realizare practica.
In Romania, primele lucrari importante cu specific hidrotehnic au fost realizate cu multe secole in urma: mori de apa, elevatoare, alimentari cu apa, canalizari, indiguiri, acumulari, canale navigabile, lucrari de irigatii si desecari etc.
Hidrotehnica este azi un domeniu tehnic complex, oferind competente multiple, de la cele specifice ingineriei civile, la cele legate de gestiunea resurselor de apa sau de protectia mediului. Facultatea de Hidrotehnica din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti isi are originea, ca specializare, in vechea Scoala Politehnica din Bucuresti care a luat nastere pe scheletul si din baza materiala a Scolii Nationale de Poduri si Sosele, una din primele institutii de invatamant superior din Romania, infiintata in 1896.
Facultatea de Hidrotehnica a luat nastere in 1949 cand s-a infiintat Institutul de Constructii, iar sectia de hidrotehnica a devenit facultate a acestui institut.
Cu o bogata traditie si un corp profesoral de prestigiu, Facultatea de Hidrotehnica este acreditata pentru toate ciclurile de invatamant superior - licenta, masterat si doctorat.
Facultatea de Hidrotehnica isi construieste programul educational, de cercetare si consultanta urmarind solutionarea problemelor actuale ale gestiunii resurselor de apa si ale ingineriei mediului. In prezent oferta educationala a facultatii este structurata pe patru specializari, acoperind armonios cerintele domeniului: Inginerie Sanitara si Protectia Mediului, Amenajari si Constructii Hidrotehnice, Ingineria Mediului si Automatica si Informatica Aplicata.
 
     

Copyright © 2009 | Facultatea de HIDROTEHNICĂ,
Universitatea Tehnică de Construcții București

Site realizat de:
UTCB website HOME SEND E-MAIL