De ce să studiezi la FH?

De ce Inginerie?

În ultimele decenii absolvenții de liceu s-au orientat către profesii care par să ofere perspective bune pe termen lung: informatică, economie, medicină, drept, dar și către studii umaniste: istorie, geografie, filologie etc. Această reorientare a avut loc nu numai în România, ci și în țările din vestul Europei.

Ca urmare, se înregistrează un deficit de ingineri pe plan național și internațional în multe domenii, dintre care unele sunt vitale pentru funcționarea societății. Aceasta înseamnă că inginerii sunt și vor fi din ce în ce mai căutați atât la noi, cât și în străinătate.

Pe principul pieței libere, deficitul de ingineri înseamnă salarii mai mari decât în acele ramuri economice unde există un excedent de specialiști, înseamnă posibilitatea de a lucra în companii private, naționale sau multinaționale, cu avantajele pe care acestea le oferă.

De ce Hidrotehnica?

Apa reprezintă o resursă vitală fără de care supraviețuirea este imposibilă. Nu numai lipsa apei, ci și excesul de apă este la fel de grav.

Hidrotehnica este facultatea care asigură pregătirea atât în domeniul Ingineriei Civile (calculul structurilor din beton și oțel), cât și al gestionării resurselor de apă. Cu alte cuvinte, în plus față de facultățile orientate strict către domenii ale inginerie civile, Hidrotehnica pregătește specialiști și în domeniul mediului și al valorificării potențialului pe care îl are apa.

Mai mult decât atât, la Facultatea de Hidrotehnică există pregătire și în domeniul de Inginerie a Sistemelor, cu specializarea de Automatică și Informatică Aplicată.

Formează specialişti pentru următoarele domenii:

Ce pot face absolvenții cu diploma?

Cu greu s-ar putea găsi o facultate cu un profil atât de complex și cu o utilitate socială mai mare decât a Hidrotehnicii.

Pregătirea complexă primită în facultate asigură șanse sigure de inserare pe piața muncii, inginerii hidrotehnicieni fiind din ce în ce mai căutați atât de firme și companii naționale (firme de consultanță, companii de distribuție a apei, firme de proiectare, companii naționale sau ministere), cât și de firme străine care activează în România sau pe terțe piețe.

Facultatea de Hidrotehnică asigură practică în companii în timpul facultății, ceea ce facilitează angajarea chiar din timpul facultății.

Prezentare Facultatea de Hidrotehnică

Pilant de prezentare Facultatea de Hidrotehnică

Mesajul absolvenților

Parteneri

Inginerie civilă

              

Automatică și Informatică Aplicată